ערמונית - דר' שלום כץ
ערמונית -  דר' שלום כץ - אורולוג מומחה
טיפול בבעיות פרוסטטה ערמונית מוגדלת ללא פתיחת דופן הבטן

ניתוח ערמונית

מי צריך לעבור ניתוח בבלוטת הערמונית? איך מתבצעים הניתוחים? מה ההבדלים בין ניתוח פתוח לניתוח סגור? האם עלולים להיגרם סיבוכים? האם קיים פתרון מחליף ניתוח? לפניך המדריך המלא

ניתוח כריתת ערמונית - רקע כללי

ניתוח ערמונית פרוסטטה הינו הליך כירורגי שנועד להסרה מלאה או חלקית של הערמונית. הסרה מלאה של הערמונית מבוצעת רק במקרים של סרטן ערמונית ואז מוסרת כל הערמונית כמקשה אחת הכוללת את שלפוחית הזרע וצינור הזרע. במאמר זה אנחנו נתמקד בניתוח שנועד לטפל בערמונית מוגדלת שפירה. הגדלה שפירה של הערמונית הינה תהליך טבעי המתרחש כמעט בכל הגברים לאורך זמן, כל עוד יש להם אשכים. 

ערמונית מוגדלת

  • בכ - 50% מהגברים מעל גיל 50 קיימת עדות להגדלה של בלוטת הערמונית וככל שהגיל עולה גם השכיחות עולה - בגיל 80 מעל ל- 80% מהגברים קיימת ערמונית מוגדלת.
  • לפחות 30% מהגברים יזדקקו לניתוח עד הגיעם לגיל 70.
  • בין 25-50% מהגברים הסובלים מערמונית מוגדלת, יכולים לשפר את מצבם באמצעות טיפול תרופתי או ניתוח ערמונית. 
  • טיפול תרופתי הוא הקו הטיפולי הראשון שיוצע בדרך כלל ע"י האורולוג.

מתי צריך לעבור ניתוח? 

ניתוח הוא פתרון מיידי לחסימה במתן השתן או להפרעות במתן השתן. בחירת שיטת הניתוח תלויה בניסיון ובהעדפת המנתח, בגורמי הסיכון לניתוח ובהעדפת המטופל. 

  • עצירת שתן או " אצירת שתן " - מצב של חסימה מוחלטת במתן השתן, לאחר ניסיון גמילה מקטטר שנכשל. 
  • אי ספיקת כליות כתוצאה מערמונית מוגדלת
  • טיפול תרופתי נכשל, לא עוזר במידה הרצויה או גורם לתופעות לוואי ולכן הופסק.
  • דלקות חוזרות ונשנות במתן השתן עקב ערמונית מוגדלת
  • דימומים חוזרים במתן השתן בעקבות ערמונית מוגדלת
  • אבנים בשלפוחית השתן
  • המלצת האורולוג המטפל לעבור ניתוח ערמונית
כמובן שישנם מקרים בהם ניתן לבחור באופצית ניתוח כאופצית טיפול ראשונית, אך זאת לאחר שהרופא הציג את כל האפשרויות הטיפוליות ופורטו יתרונות וחסרונות של האפשרויות השונות. ערמונית מוגדלת שפירה בדרך כלל אינה מהווה סיכון (בניגוד לסרטן הערמונית) ולכן ניתן לקחת את הזמן לשקול חלופות שונות לטיפול בערמונית, יתרונות סוגי כריתת ערמונית ותופעות לוואי שונות. כמובן, כמו בכל התערבות כירורגית יש לבחון את הרמה של המנתח והניסיון שיש לו עם הגישה אותה הוא מבצע. 
 

ניתוח ערמונית

החלטה על סוג הניתוח המתאים, תלוי בגורמים אישיים כגון: גיל, מחלות נוספות, רמת התסמינים המשפיעים על מתן השתן וגודל הערמונית. 

הידעת? הצלחת הניתוח תלויה במידה רבה בניסיון המנתח ולאו דווקא בסוג הניתוח אותו הוא מבצע

מהי מטרת הניתוח?

מטרת כל סוג ניתוח כריתת ערמונית פרוסטטה מוגדלת היא הפחתת נפח הערמונית, כך שהיא לא תפעיל לחץ על השופכה ועל שלפוחית השתן. 
בניתוח ערמונית מסירים רק החלק הפנימי (הבלוטי) של הערמונית, כך שלא יופעל לחץ על שלפוחית השתן ועל צינור השופכה ולכן הניתוח נקרא גם " כריתת ערמונית חלקית ". חשוב להדגיש כי הקליפה (הקפסולה) של הערמונית נשארת שלמה בכל שיטות ניתוח ערמונית שפירה. קליפת הערמונית מייצרת מעבר חדש של השתן במקום הבלוטה שנכרתה.  
ניתוח ערמונית - תוצאות ניתוח ערמונית

סוגי ניתוח כריתת ערמונית 

קיימות שתי גישות ניתוח ערמונית שפירה 
  • ניתוח ערמונית פתוח – כלומר באמצעות חתך בדופן הבטן.  (SPP = Suprapubic Prostatectomy ו- RPP = Retropubic Prostatectomy ). ניתוחים אלו החלו להתבצע בתחילת המאה 20 ובעבר היו הניתוחים הבלעדיים שבוצעו
  • ניתוח ערמונית סגור ניתוח זעיר פולשני – בעשרות שנים האחרונות פותחו טכניקות זעיר פולשניות שמטרתן להחליף את הצורך בניתוח פתוח. תוך שימוש בפתח קיים ללא חתך- דרך צינור השתן. החדרת מכשור אופטי הכולל מקור אור ומצלמה, המאפשרת למנתח לראות בזמן אמת את תהליך הניתוח. ישנן טכניקות ניתוח שונות המשמשות לטיפול בערמונית. מגוון רחב של מכשירים פותחו כדי לחתוך או להרוס את רקמת הערמונית החוסמת. חלק מהטיפולים מבצעים רק הקטנה או חיתוך של רקמת הערמונית ואז הפתרון הוא לא ארוך טווח, לעומת זאת ישנם מכשירים המסוגלים לבצע כריתה של כל הרקמה החוסמת ולהגיע עד לקליפה של הערמונית ואז כמובן הפתרון הוא ארוך טווח.

לניתוח ערמונית בגישה הפתוחה יש 3 גישות שונות: 

  •   (Retropubic Prostatectomy (SPP– חתך ישיר של הקפסולה של הערמונית
  •   (Suprapubic Prostatectomy (RPP – חתך מהטבור לעצם הערווה, חתך בדופן שלפוחית השתן. בלוטת הערמונית מוסרת דרך השלפוחית באופן שהמנתח אינו רואה את הערמונית כי אם ממשש אותה.
  • דרך פרינאום (חיץ נקבים) - שיטה פחות נפוצה 
בבחירת סוג הניתוח חשוב לבחון את היכולת לפתור בעיות לטווח ארוך

כיצד מתבצע ניתוח פתוח?

בעבר ניתוח ערמונית היה מבוצע רק בשיטה הפתוחה. הניתוח מבוצע בהרדמה כלילת או אזורית. האורולוג מבצע חתך בדופן הבטן התחתונה מהטבור לעצם הערווה ומבצע חתך בשלפוחית השתן וכל זאת במטרה להגיע אל הערמונית. המנתח מסיר את רקמת הערמונית באמצעות האצבע שלו באופן המפריד את הבלוטה מדופן הקליפה שלה. (קליפת הערמונית נשארת בגוף ולא מסירים אותה). חשוב לציין כי המנתח ב "ניתוח פתוח" אינו רואה את אזור הניתוח אלא פועל על סמך מישוש בלבד. 

תופעות לוואי בניתוח פתוח

  • אחוז דימומים גבוה- המצריך עירוי דם במהלך הניתוח ו/או לאחריו. הסיבה לדימום הרב הוא שלא ניתן לעצור את הדימום באיזור המנותח. ולכן יש סיכון ניתוחי מוגבר למטופלים שנוטלים תרופות לדילול דם.
  • זיהום בחתך - כמו בכל חתך יש סיכון לזיהום. איזור החתך יהיה מכוסה בתחבושת שתוחלף כל יום. כמו כן, יחובר צינור קטן לניקוז הפרשות. הצינור מוצא לאחר שההפרשות מאיזור הניתוח יופחתו. הזיהום יכול להתבטא באדמומיות, נפיחות ו/או נוזל. בדרך כלל הזיהום יטופל באמצעות אנטיביוטיקה. במקרים מסוימים, יהיה צורך בחתך שטחי כדי לבצע ניקוז נאות.
  • כאבים אחרי ניתוח, באיזור הניתוח יחלפו לאחר מספר ימים
  • שליטה בשתן, בריחת שתן – אי שליטה במתן שתן מצב זמני ולעיתים קבוע לאחר ניתוח.
  • דלקות בדרכי השתן- החשש לזיהומים בדרכי השתן גובר ככל שהזמן הנדרש לקטטר ארוך יותר.
  • אין אונות לאחר כריתת ערמונית – בחלק מהגברים הפגיעה היא זמנית אך יש מצבים לפגיעה קבועה. שכיחות גבוהה יותר אצל גברים מבוגרים.
  • שפיכה אחורית- בזמן אורגזמה הזרע נשפך אחורה אל תוך שלפוחית השתן ויוצא מאוחר יותר עם מתן השתן.
  • גמילה מקטטר לאחר ניתוח - בין 5-7 ימים לאחר הניתוח
  • אשפוז ארוך של כ 5-7 ימים בבית חולים
  • משך החלמה והתאוששות ארוכים - כחודש מנוחה בבית.

כיצד מתבצע ניתוח בשיטה סגורה?

בעשורים האחרונים פותחו שיטות זעיר פולשניות שלא מצריכות פתיחת בטן כדי להוציא או להקטין את בלוטת הערמונית החוסמת. ללא הסיכונים הכרוכים בניתוח פתוח, צמצום משך האשפוז בבית החולים וחזרה מהירה יותר לתפקוד רגיל. כריתת ערמונית סגורה מבוצעת על ידי החדרת מכשור אופטי דרך פתח קיים, צינורית השתן, אל בלוטת הערמונית. תהליך הטיפול מלווה על ידי מצלמה המאפשרת למנתח לראות בזמן אמת את התהליך. לאחר הניתוח נדרש קטטר (צנטר) למשך 2-3 ימים ובדרך כלל נשארים לאשפוז כל אותו הזמן בבית החולים. מעל 80% מהחולים חווים שיפור דרמטי בתסמינים שלהם ובזרימת השתן לאחר הניתוח. קיימות שיטות אנרגיה שונות המשמשות לכריתה ואידוי של בלוטת הערמונית. ניתוח TURP  נחשב הניתוח המוביל בעולם ובארץ (ולא הניתוח הפתוח כפי שרבים נוטים לחשוב). אך הניתוח מוגבל לטיפול בערמוניות קטנות עד בינוניות (עד כ 80 גרם)

מהם הסיכונים בניתוח TURP?

בניתוח TURP אומנם אין חשש לזיהום באזור החתך כי לא בוצע חתך חיצוני (הכל מבוצע דרך פתח קיים- צינור השתן)  אבל קיימים סיכונים אחרים:
  • רמות נתרן נמוכות בדם - אחת הבעיות הקשות בניתוח TURP היא הרעלת נוזלים. תסמונית המזוהה עם בחילות, הקאות או בלבול זמני. במקרים נדירים עלולה התסמונית להוביל לבעיות לב או בעיות במחזור הדם. כיצד זה קורה? הגוף סופג יותר מדי מהנוזל גליצין המשמש לביצוע שטיפות באזור הניתוח, תוך כדי מהלך הניתוח. מצב זה - ידוע בשם TUR SYNDROM. זו הסיבה שניתוח TURP מוגבל לטיפול בערמוניות בגודל קטן עד בינוני כדי שמשך הניתוח לא יעלה על כשעה. עד גודל של כ 80 גרם.
  • דלקת בדרכי השתן - מיד עם סיום הניתוח יוחדר צנטר (קטטר) למשך 2-3 ימים. ככל שזמן קטטר ממושך יותר כך הסיכון לדלקת גבוה יותר. 
  • שפיכה אחורית (אורגזמה יבשה) - תופעה שכיחה וארוכת טווח (בין 50-75% מהמקרים) לכל סוג ניתוח ערמונית. הזרע משתחרר במהלך השפיכה לתוך שלפוחית השתן (אחורה) ויוצא לאחר מכן עם מתן השתן. תופעה זו אינה פוגעת בתפקוד ולא בהנאה. אבל הסיכוי להביא ילדים פוחת. לכן, גבר המעוניין להביא ילדים רצוי שיתייעץ עם הרופא לגבי תהליך של הקפאת זרע. 
  • דימום רב - לעיתים קיים איבוד דם במהלך הניתוח הדורש לקבל עירוי דם. 
  • אובדן זמני של שליטה בשלפוחית השתן (בריחת שתן) לעיתים נדירות באופן קבוע (בין 1-2%)
  • משך קטטר לאחר ניתוח בין 2-3 ימים
  • אין אונות לאחר ניתוח – בחלק מהגברים הפגיעה היא זמנית אך יש מצבים לפגיעה קבועה. שכיחות גבוהה יותר אצל גברים מבוגרים. (פחות מ 5%)
  • היצרות בצינור השופכה או בצוואר שלפוחית השתן כתוצאה מהצטלקות אזור הניתוח 

מה הייחודיות בשיטה של ד"ר שלום כץ?

ד"ר שלום כץ, אורולוג מומחה מבצע החל משנת 1995 שילוב של שיטת אידוי הערמונית לפני כל ביצוע ניתוח TURP.  שיטת האידוי מבוססת על אותו מכשור אופטי שמבוצע ניתוח TURP בהבדל אחד - במקום לולאה חשמלית שמבצעת חיתוך של הרקמה. זו הסיבה שניתן לבצע שילוב של אידוי וניתוח TURP באותה טיפול. ד"ר כץ משתמש בכדורית מתכת המגולגלת על גבי הבלוטה ומבצעת אידוי של המים הנמצאים ברקמה. (גוף האדם מורכב מעל 60% מים, ולכן ניתן לאדות את המים ע"י הכדורית ). רקמת הערמונית מתייבשת ומתפוררת וכך בעצם מתרוקנת בלוטת הערמונית ונוצר מעבר רחב של השתן ללא חסימה. שיטת אידוי הערמונית באה לפתור את החיסרון של שיטת ניתוח TURP – חשש להרעלת נוזלים. כדורית האידוי אוטמת את כלי הדם ובכך מונעת את ספיגת נוזל הגליצין. ולכן אין סכנה להרעלת נוזלים ואין מגבלה למשך הניתוח. זו הסיבה שניתן לטפל בכל גודל ערמונית בשיטת האידוי המשולבת. אין צורך בניתוח פתוח!

רק שילוב שיטת אידוי עם ניתוח TURP מאפשרת לטפל
בכל גודל ערמונית גם מעל 80 גרם ללא פתיחת בטן

ניתוח ערמונית בשיטת האידוי

כדורית האידוי אוטמת את כלי הדם הנמצאים בבלוטת הערמונית ובכך מונעת משני דברים לקרות:
1. מניעת דימום במהלך הטיפול ולאחריו. מחקרים מצביעים על כך שמטופלים שעברו טיפול בשיטת אידוי ערמונית לא נזקקו לעירויי דם. כמו כן זמן האשפוז מתקצר ל-24 שעות בלבד. 
2. מניעת ספיגת נוזלים. ברגע שאין חשש להרעלת נוזלים במהלך אידוי הערמונית, השיטה מאפשרת לטפל בבטחה בכל גודל ערמונית גם ערמונית גדולה במיוחד. (מעל 100 גר')

בלוטת הערמונית מתייבשת ומתפוררת, ולמעשה כבר במהלך הטיפול עצמו נפלטות שאריות הערמונית דרך צינורית השתן אל מחוץ לגוף. לאחר התפוררות הערמונית הוסרה למעשה החסימה של צינורית השתן, והתוצאה המתקבלת היא זרימה חזקה והתרוקנות מלאה של שלפוחית השתן. 

יתרון ניתוח כריתת ערמונית בשיטת האידוי שהיא מתאימה לכל גבר ללא מגבלה של גיל המטופל וגודל הערמונית

שיטת האידוי מתאימה לכל גודל ערמונית כי מתבצעת אטימת כלי הדם, אין חשש לTUR סינדרום
חשוב לציין כי אידוי בלבד של הערמונית לא מבצע הסרה מלאה של הבלוטה של הערמונית כי אם רק הקטנה.
 
הואיל ושיטת האידוי מבוססת על אותו מכשור של ה TURP ד"ר כץ מבצע תמיד בכל הטיפולים שילוב של שתי השיטות =TUVP+TURP ובכך משיג הסרה מקסימלית של בלוטת הערמונית החוסמת עד לקליפת הערמונית. תוצאה הזהה לתוצאות ניתוח ערמונית פתוח.

יתרונות שיטת אידוי משולבת

שיטת האידוי המשולבת מקנה את היתרונות הבאים:
  • מתאימה לכל גודל ערמונית. גם מעל 200 גר' !
  • הרדמה אזורית ללא חתך חיצוני ! וללא תפרים !
  • נמנע דימום במהלך הטיפול ולאחריו. אין צורך בעירוי דם
  • לא קיימת ספיגת נוזלים ולכן אין חשש להרעלת נוזלים (TUR סינדרום) - ניתן לטפל בכל גודל ערמונית קטנה וגדולה כאחד
  • 24 שעות - ואתה בבית ! (מעל 95% מהמטופלים של ד"ר שלום כץ)
  • התאוששות מהירה, לא חשים כמעט כאב אחרי ניתוח
  • חזרה מהירה לפעילות רגילה (כשבוע ימים אחר הטיפול)
שילוב ניתוח TURP לאחר האידוי מקנה יתרונות הנוספים:

  • הסרה מלאה של רקמת ערמונית החוסמת ולא רק הקטנה. תוצאה זהה לתוצאות הניתוח הפתוח ולכן הסיכוי לניתוח חוזר נמוך ביותר.
  • הוצאת רקמות לבדיקה פתולוגית.
  • תוצאות שיטת האידוי המשולבת זהות לתוצאות הניתוח הפתוח
סרטון המדגים את יתרונות אידוי הערמונית בשיטה המשולבת עם הסבר של דר כץ

האם הטיפול של ד"ר כץ מאושר ומוכר?

שיטת אידוי ערמונית TUVP, המובצעת על ידי ד"ר שלום כץ, הינה שיטה מקובלת בעולם ובישראל.  בנייר העמדה של איגוד האורולוגים הישראלי מוזכרת שיטת אידוי ערמונית בחשמל כאחת משיטות הטיפול המקובלות בהגדלה שפירה של הערמונית. כמובן לפני החלטה על סוג ניתוח יש להתייעץ עם אורולוג מנתח מומחה כדי לבדוק את מידת ההתאמה האישית של כל מטופל ומטופל. ד"ר כץ מבצע ניתוח ערמונית בבית חולים אסותא. החל משנת 2017, בעקבות חוק ההסדרים, לא ניתן לקבל החזרים מהביטוחים המשלימים מכל קופות החולים. עם זאת, קיימות פוליסות ביטוח פרטיות שכן מאפשרות לבחור רופא פרטי ופוליסות אלו משתתפות בעלויות הטיפול באידוי - הן בהוצאות האשפוז והן בשכר המנתח. 

הכנות לקראת ניתוח

בדיקות מעבדה 

לפני הטיפול שמתבצע בבית חולים פרטי, יש לבצע מספר בדיקות במסגרת קופת החולים שבה הנך מבוטח:
  1. ספירת דם PT,PTT, סוכר, אוראה, אלקטרוליטים, קראטינין, שתן כללית ושתן לתרבית
  2. א.ק.ג.
  3. צילום חזה.

בדיקת מרדים

לפני מועד הניתוח יש לתאם בדיקת מרדים רצוי לתאם מועד בסמוך לקביעת מועד הניתוח גם אם הבדיקות עדיין לא מוכנות. הבדיקה נעשית ע"י מרדים מטעם בית חולים בו הנך מבצע את הטיפול. בבדיקה עצמה, המרדים יעבור על כל הבדיקות שביצעת וישוחח איתך על סוג ההרדמה שיבוצע. 
הטיפול מתבצע בהרדמה אזורית בלבד על ידי המרדים כמעט ללא כל כאב. אם תהיה מעוניין, תוכל לצפות בפעולת האידוי של הערמונית דרך מסך הטלוויזיה. 

שבוע לפני הניתוח 

מי שנוטל תרופות מדללי דם, חייב להפסיק ליטול אותם בכפוף להתייעצות עם ד"ר כץ.

ערב לפני הניתוח

  • יש לבצע חוקן בערב לפני הניתוח (לא בבוקר הטיפול)
  • לאכול ארוחה קלה כגון: חביתה, סלט, גבינות.
  • צום 6 שעות לפני הניתוח - כולל איסור שתית מים, סוכריה או מסטיק. 

יום הניתוח - מה צריך להביא לבית החולים?

בגדים להחלפה, לבנים, כלי רחצה, מגבת, נעלים. 

כמו כן חשוב לא לשכוח להביא - תעודת זהות + מעטפת ניתוח שקיבלת מד"ר כץ + תוצאות בדיקות המעבדה

מהלך טיפול ניתוח כריתת ערמונית

הטיפול מתבצע בהרדמה אזורית בלבד, כך שאם תרצה תוכל לצפות בפעולת האידוי של הבלוטה דרך מסך הטלוויזיה. 
ההרדמה האזורית מתבצעת ע"י רופא מרדים כמעט ללא כל כאב.

כמה זמן נמשך הניתוח?

פעולת האידוי אורכת כשעה. בסיומה נשאר צנטר (קטטר) בשלפוחית השתן ומתבצעת שטיפה מתמדת. בתום תהליך האידוי, תועבר לחדר התאוששות שם תשהה כשעתיים עד שההרדמה תחלוף לגמרי ואז תעבור למחלקה. לאחר מספר שעות תוכל לשתות ואחר-כך גם לאכול ארוחה קלה.

יום לאחר הניתוח

האחות תוציא את הצנטר (קטטר) (פעולה לא כואבת) ותתחיל להטיל שתן באופן עצמאי. בפעמים הראשונות תחוש מעט צריבה, כאב וטפטוף, תופעות לוואי קלות שלעתים כלל לא מופיעות. גם צבע השתן אדמדם בהתחלה ואחר-כך מתבהר. לאחר מספר פעמים של מתן שתן, האחות תדווח לד"ר כץ על כמות השתן וצבעו וכמו כן על תוצאות בדיקות המעבדה. אם הכל תקין, אחרי ארוחת הצהרים תוכל להשתחרר לביתך.

החלמה לאחר ניתוח ערמונית

  • מנוחה בבית במשך שבוע ימים
  • להימנע ממאמץ גופני במשך 4 שבועות - אין להרים משאות כבדים, להימנע משחייה, ריצה ורכיבה על אופנים.
  • כעבור שבועיים נוספים, רצוי להתחיל בפעילות גופנית בהדרגה הכוללת הליכה מהירה. 
  • יש להימנע מיחסי מין במשך 4 שבועות לאחר הטיפול. 

תהליך החלמתך לאחר הטיפול טרם הסתיים, הוא נמשך עוד כחודשיים - שלושה חודשים לאחר הטיפול. בתקופה זו, יכולות להופיע תופעות שונות. כדי להקל על התמודדותך בתופעות אלה יש לאמץ המלצות אלו: 

  • תזונה - רצוי לאכול מזון קל לעיכול, עשירה בפירות וירקות ופחות בשומנים. ניתן לשתות כמעט ללא הגבלה כ- 2-3 ליטר ביממה (במידה והשתן דמי, רצוי להגדיל את כמות השתייה)
  • פעולת מעיים (יציאות) - חשוב שהיציאות תהיינה סדירות ולא קשות, ניתן לווסת זאת בעזרת כלכלה מתאימה, אך ניתן גם בעזרת משלשלים כגון: נרות גליצרין, שמן פאראפין, תה מידרו או כל אמצעי אחר אליו הינך רגיל כמו שזיפים ומיצים. עצירות ויציאות קשות עלולות לגרום לדימום.
  • פעילות ומנוחה - מנוחה בבית במשך שבוע ימים. יש להימנע ממאמץ גופני במשך 4 שבועות - אין להרים משאות כבדים, להימנע משחייה, ריצה ורכיבה על אופנים. כעבור שבועיים נוספים, רצוי להתחיל בפעילות גופנית בהדרגה הכוללת הליכה מהירה. 
  • תפקוד מיני אחרי ניתוח (קיום יחסי מין) - יש להימנע מיחסי מין במשך 4 שבועות לאחר הטיפול. תופעת לוואי שכיחה לאחר ניתוח ערמונית היא "שפיכה אחורית". אצל רוב המנותחים הזרע נשפך אחורה לתוך שלפוחית השתן ויוצא עם מתן השתן. התופעה אינה משפיעה על ההנאה מקיום יחסים לא שלך ולא של בת זוגתך. אין פגיעה בתפקוד המיני. המערכת העצבית שאחראית על התפקוד אינה נפגעת (יש לציין כי המערכת העצבית נמצאת מחוץ לקליפה של הערמונית והסרת הערמונית מתבצעת רק על החלק הפנימי ולכן אין פגיעה)
  • הטלת שתן - סימני אי נוחות במתן השתן יכולים להופיע עד כ- 6 שבועות לאחר הטיפול. סימנים כגון: צריבה, דחיפות ותכיפות בהטלת השתן בשעות הלילה, איבוד שתן וחוסר שליטה חלקית, יכולים להופיע בתקופה זו. סימנים אלה נעלמים בהדרגה, באופן עצמאי, ללא צורך בכל טיפול. במקרים של אצירת שתן לאחר ניתוח יש ליצור קשר ישירות עם ד"ר כץ בטלפון הנייד
  • דימום בשתן - בתקופת ההחלמה יכול להופיע דימום קל בשתן. אין דבר מעורר דאגה ואינו מצריך טיפול. במידה שהדימום מתגבר, יש להרבות בשתייה ומנוחה.אם מופיע דימום קשה יותר, מלווה קרישי דם רבים עד כדי עצירת שתן, עליך ליצור קשר ישירות עם ד"ר כץ בטלפון הנייד
  • חום - במידה וחום גופך עולה מעל 38 יש ליצור קשר ישירות עם ד"ר כץ בטלפון הנייד

שיטות הקטנת הערמונית ללא ניתוח

קיימות טכניקות שונות לביצוע ניתוחים ללא חתך בדופן הבטן המבוססות על מקורות אנרגיה שונים כגון לייזר או מיקרוגל המשמשים להסיר או להרוס את רקמת הערמונית החוסמת. שיטות אלו לא מוציאות את כל החלק הבלוטי של הערמונית, אלא מקטינות. כלומר הסיכוי שהערמונית תגדל מחדש ותזדקק לניתוח חוזר, גבוה יותר.

TUIP חיתוך בלוטת הערמונית דרך השופכה 

טכניקה של ביצוע חתך או מספר חתכים קטנים במקום שבו הערמונית פוגשת בשלפוחית. המכשור מוחדר דרך צינור השופכה. טכניקה זו משפרת את זרימת השתן ומתאימה לערמוניות קטנות ביותר(קטנות מ-30גר') מבצעת הרחבה בצינור השופכה ובכך מקלה על תסמינים מתונים. תופעות לוואי של שפיכה אחורית ודימום פחות נפוצות בגישה זו.

ניתוחי לייזר

קיימים לייזרים בעוצמות שונות שמטרת כולן היא אידוי רקמת הערמונית. (כדוגמת PVP גרין לייזר) חסרונות השיטה היא שמתבצעת רק הקטנה של בלוטת הערמונית ולכן הסיכוי שרקמת הערמונית תגדל מחדש גבוה יותר. כמו כן, לא ניתן להוציא רקמות לבדיקה פתולוגית. יתרונות השיטה דימום מינמלי וזמן קטטר קצר.

הקטנת ערמונית ללא ניתוח וללא הרדמה

עבור גברים מסויימים, ניתוח הוא לא פתרון אפשרי עבורם, בגלל קיומם של מחלות אחרות אשר לא מאפשרות הרדמה. במצבים אלו ד"ר כץ יכול להמליץ על שיטת חימום הערמונית.

יתרונות

טיפולים בחום הגורמים להרס רקמת הערמונית ניתן למצוא שימוש בגלי רדיו, גלי מיקרוגל.

  • ההליך מבוצע ללא הרדמה. אלחוש מקומי בלבד
  • אין צורך באשפוז בבית החולים - הטיפול מבוצע במרפאה של ד"ר שלום כץ
  • לא נגרם דימום במהלך הטיפול - עובדה העשויה להוות גורם בהחלטה על סוג טיפול זה לאותם גברים הנוטלים תרופה לדילול דם או שאינם מסוגלים לעבור טיפול בהרדמה.
חסרון השיטה- הצורך בקטטר יהיה לזמן ממושך יותר מאשר לאחר ניתוח כחודש עד חודשיים לאחר הטיפול. אבל בסופו של דבר ייגמלו מהקטטר ויוכלו לתת שתן באופן עצמאי.

 

 

רוצה עכשיו לדבר עם נציגה?
חייג 054-4663675 מכל טלפון.

ד"ר שלום כץ - רפואה אישית
טלפון: 054-4663675
פקס: 153-3-6477995
כתובתנו: הנחושת 4 מגדלי אור רמת החיל, תל אביב.
בסמוך לבית החולים אסותא.
www.prostate.co.il