קטטר שתן קבוע

מתי יש צורך בקטטר שתן קבוע לגברים, מהם הפתרונות וכיצד שיטת חימום הערמונית פותרת את הבעיה למי שנמצאים בסיכון ניתוחי גבוה - בטיפול חד פעמי וללא צורך בניתוח

קטטר שתן הוא צינור חלול המוחדר לגוף בכדי לנקז ולאסוף את השתן משלפוחית השתן אל מחוץ לגוף. 

מתי משתמשים בקטטר שתן לגברים?

  • אצירת שתן – מצב שבו לא ניתן לרוקן את שלפוחית השתן. כאשר שלפוחית השתן לא מתרוקנת, השתן מצטבר ועלול לגרום ללחץ על הכליות. הלחץ עלול לגרום לכשל כלייתי ולנזק בלתי הפיך לכליות.
  • מצבים רפואיים אחרים -  פגיעה עצבית בשלפוחית השתן / חוט שדרה. פגיעה בתפקוד מנטלי כגון דמנציה.
  • לאחר ניתוח בערמונית או באיברי המין.

פתרונות לקטטר שתן קבוע

מצבים בהם ניסיונות של טיפול תרופתי לא הביאו לגמילה מקטטר, אזי יש לשקול התערבות ניתוחית לשחרור החסימה הנובעת מסיבה של הגדלת הערמונית.

שיטת אידוי ערמונית משולבת

שיטת האידוי מתאימה לכל גודל ערמונית, גם מעל 150 גרם ומבוצע בהרדמה אזורית וללא צורך בחתך דופן הבטן. באמצעות הטיפול המשולב של אידוי TUVP + כריתה TURP  של הערמונית, מוסרת רקמת הערמונית החוסמת את מעבר השתן משלפוחית השתן אל צינור השופכה. 

ד"ר כץ מבצע אידוי משולב כבר מעל 20 שנים בהצלחה מרובה ועל כך יעידו אלפי מטופליו.

טיפול אידוי ערמונית משולב הינו חד פעמי! ומבוצע בבית חולים אסותא ע"י ד"ר כץ. התהליך דורש אשפוז של לילה אחד (24 שעות) ולמחרת משתחררים הביתה ללא קטטר! הטיפול מבוצע בהרדמה אזורית. מעל 98  אחוזי הצלחה גמילה מקטטר לאחר הטיפול. (כי אין 100% בחיים..)
 

טיפול מחליף ניתוח שיטת החימום

שיטת חימום ערמונית מהווה פתרון לאותם גברים הנמצאים בסיכון ניתוחי גבוה ואינם יכולים לעבור ניתוח או טיפול בהרדמה. שיטת החימום פותרת את הצורך בקטטר קבוע באמצעות טיפול חד פעמי המבוצע במרפאה ע"י ד"ר כץ תחת אלחוש מקומי בלבד (באמצעות משחה) ואינו מצריך אשפוז.

ד"ר כץ היה שותף בצוות פיתוח מכשיר חימום (WIT) בישראל עוד בשנות ה-80. ניסיון של שלושה עשורים!

תהליך החימום מתבצע כ-45 דקות ועם סיומו משתחררים הביתה עם קטטר קבוע לתקופה של כ-3 שבועות. בתום התקופה חוזרים למרפאתו של ד"ר כץ לביצוע גמילה מקטטר השתן. אחוזי הצלחה של טיפול באמצעות חימום הינו 85% לאחר טיפול ראשון. (90% הצלחה באם יש צורך בטיפול חוזר)
קטטר שתן  הוא הגורם המוביל לדלקות הקשורות בדרכי שתן (זיהומים בדרכי השתן) תסמינים של דלקת בדרכי שתן עשויים לכלול: חום, צמרמורות, כאב ראש, צריבה של השופכה או אזור אברי המין, דליפה של שתן אל מחוץ לקטטר, דם בשתן, שתן עכור עם ריח, כאב גב תחתון. לכן, חשוב לנקות באופן שיגרתי את הקטטר על מנת למנוע זיהומים.

סיבוכים נוספים בשימוש בקטטר שתן קבוע כוללים:

  • תגובה אלרגית לחומר ממנו מיוצר הקטטר (רגישות ללטקס)
  • אבנים בשלפוחית שתן
  • זיהומי דם 
  • דם בשתן ( המטוריה )
  • נזק לכליות (במצבים של קטטר לטווח ארוך)
  • פגיעה בשופכה
  • דלקות בדרכי שתן או בכליות

איך מטפלים בקטטר שתן קבוע?

יש להקפיד לנקות את הקטטר וגם את האזור שבו מוחדר הקטטר לגוף בסבון ומים כדי להפחית את הסיכון לדלקת בדרכי שתן . בנוסף, יש להקפיד על שתיה מרובה של מים, כדי לשמור על שתן בהיר או צהוב רק מעט כל זאת כדי לסייע במניעת זיהום.

את שקית הניקוז המשמשת לאיסוף השתן יש לרוקן לפחות כל שמונה שעות או בכל פעם שהשקית מלאה. את שקית הניקוז יש לנקות באמצעות בקבוק פלסטיק לחיץ המכיל תערובת של חומץ ומים או אקונומיקה ומים.
 
זקוק לייעוץ רפואי?
השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם
טופס
   

מטופלים מספרים
seperator

ד"ר שלום כץ
מומחה בכירורגיה אורולוגית


טלפון: 054-4663675

פקס: 153-3-6477995

כתובתנו:
אסותא - המגדל האמבולטורי
רחוב הברזל 12, רמת החיל, תל אביב
קומה 11, קבלה 9, חדר 17