טיפול חדשני בערמונית מוגדלת

טיפול חדשני בערמונית שיטת גת גורן. האם השיטה יעילה? האם היא מוכרת ע"י משרד הבריאות? ובכלל, איך בוחרים שיטת טיפול מכל האפשרויות הקיימות?

שיטת גת גורן לטיפול בערמונית 

לפני מספר שנים פותחה שיטה על ידי צמד רופאים - ד"ר יגאל גת, גניקולוג וד"ר מנחם גורן, מומחה ברדיולוגיה אבחנתית לטיפול בערמונית מוגדלת באמצעות צינטור. השיטה ידועה בשם " שיטת גת גורן" וקיבלה פרסום גדול כאשר ראש הממשלה, בנימין ביבי נתניהו בחר לעבור טיפול זה בבית חולים מעייני הישועה. חשוב להדגיש כי הטיפול במצעות צינטור נחשב עדיין בגדר ניסוי רפואי ולא קיבל אישור של משרד הבריאות כשיטה מקובלת לטיפול בערמונית מוגדלת שפירה. הסיבה לכך כי עדיין אין מספיק מחקרים קליניים המאששים את טענת המפתחים כי הטיפול בצינטור אכן גורם להקטנה של בלוטת הערמונית.
מידע לסובלים מערמונית מוגדלת
הידעת? טיפולים במסגרת ניסוי לא צריכים לעלות כסף למטופל!
         
לעומת זאת, הטיפול בערמונית בשיטת האידוי TUVP אותה מבצע ד"ר שלום כץ משנת 1995, הינה שיטת טיפול סטנדרטית ומאושרת על ידי משרד הבריאות ונחשבת לאחת השיטות המקובלות לטיפול בארץ ובעולם. הטיפול באידוי מצויין בנייר העמדה של האיגוד האורולוגי בישראל כאחת משיטות הניתוח לערמונית. בין השיטות ניתן למצוא כמובן גם את ניתוח TURP לערמוניות קטנות מ80 גרם, TUIP לערמונית קטנה מ 30 גרם בתנאי שאין אונה אמצעית מוגדלת והניתוח פתוח - SPP/RPP.

איך אבחר את הטיפול המתאים עבורי?

  • ההבדלים בין שיטות הניתוח הוא "כיצד" מוציאים את החלק הבלוטי –ע"י גירוד, חיתוך, אידוי כריתה. ה"איך" משפיע על: כמות הדימום במהלך הניתוח ולאחריו, אפשרות לרוקן את כל הבלוטה או רק להקטינה. קבלת רקמות לפתולוגיה לאחר הניתוח (ביופסיה). משך אשפוז, מהירות החלמה, אחוז ההישנות של הבעיה - כלומר האם יהיה צורך בניתוח חוזר לאחר מספר שנים.
  • הרופא המנתח – רבים שואלים מה אחוזי ההצלחה בניתוח ערמונית. חשוב לדעת - הצלחת הניתוח תלויה במידה רבה במיומנות המנתח ולא רק בשיטה אותה הוא מבצע! מיומנות המנתח בשיטת הניתוח, כמות הניתוחים שביצע עד היום, שנות המעקב שיש על המטופלים שעברו ניתוח על ידו. וכמובן הכי חשוב הכימיה עם הרופא המנתח. ההרגשה שאתה נמצא בידיים טובות ונאמנות ויש מי שדואג לך ונמצא שם עבורך בכל שאלה או קושי המתעורר.
  • התאמת הניתוח למצב הרפואי הכללי – ישנם גברים הסובלים ממחלות רקע נוספות ובחירת שיטת ניתוח אחת עלולה לגרום לסיכון רפואי מיותר. לדוגמה: נטילת תרופות מדללי דם עלולה לגרום לסיכון של דימום רב יותר במהלך ניתוח ולאחריו. (לעיתים מתעורר צורך בקבלת מנות דם) חשוב לברר האם שיטת הניתוח מלווה בדימום רב ואולי יש לשקול שיטת טיפול פחות פולשנית. 
  • חוות דעת נוספת – גם אם נדמה לנו שהרופא המטפל בנו מכיר אותנו שנים ויודע מה טוב עבורינו, חשוב לפני קבלת החלטה על גופנו לשמוע עוד רופא מומחה, להתייעץ עם חברים שעברו טיפול זהה לשמוע מה דעתם על הרופא המנתח. ואם אתם לא מכירים חברים שעברו ניתוח, בקשו מהרופא שממליץ לנתח אתכם, לשוחח עם מטופלים שעברו ניתוח אצלו כדי להתרשם מהם.

טבלת השוואה בין כל שיטות ניתוח ערמונית


סוג ניתוח

שיטת האידוי המשולבת
(TURP+TUVP)
מבוצעת ע"י ד"ר שלום כץ

ניתוח פתוח

 ניתוח סגור TURP

אידוי
PVP גרין לייזר

גודל ערמונית שניתן לטפל

כל גודל ערמונית

המלצה מעל 80 גרם

המלצה עד כ-80 גרם

כל גודל ערמונית

צורך בעירוי דם

נדיר

20% מהמקרים

5-10% מהמקרים

נדיר

משך אשפוז

24 שעות

5-7 ימים

2-3 ימים

24 שעות

קבלת רקמה לבדיקה פתולוגית

כן

כן

כן

לא

תוצאות הניתוח

הוצאת כל החלק הבלוטי של הערמונית

הוצאת כל החלק הבלוטי של הערמונית

הוצאת כל החלק הבלוטי של הערמונית

הקטנת בלוטת הערמונית

צורך בניתוח חוזר לאחר 10 שנים

פחות מ-2%

פחות מ2%

בין 10-20%

פרודצורה חדשה יחסית, אין מעקב מספיק שנים

זקוק לייעוץ רפואי?
השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם
טופס


מטופלים מספרים
seperator

ד"ר שלום כץ
מומחה בכירורגיה אורולוגית


טלפון: 054-4663675

פקס: 153-3-6477995

כתובתנו:
אסותא - המגדל האמבולטורי
רחוב הברזל 12, רמת החיל, תל אביב
קומה 11, קבלה 9, חדר 17